• Trendy woonartikelen
  • Stijlvolle sfeermakers
  • Cadeaubonnen ook beschikbaar

ZOMER Blog

24 juli 2017 Blog

Zomermens !

Heerlijk! Het is zomer! Ik kan wel zeggen dat de zomer mijn favoriete seizoen is.

De dagen  worden langer, de zon schijnt vaker en de mensen zijn vrolijker. Het is de tijd van vakanties en lekker naar het strand gaan. Zand tussen je tenen en kinderen die aan ijsjes likken. Wat word ik toch blij van de zomer. En daarom hou ik van vrolijk gekleurde zomerbloemen. De zonnebloem is bijvoorbeeld zo’n geweldige bloem die je tuin of huis een heerlijk zomer sfeertje geeft.

Even een weetje over de zonnebloem:
De zonnebloem bloeit van juli tot oktober. Een plant kan meerdere bloemhoofden voortbrengen. De wetenschappelijke naam voor zonnebloem is ‘Helianthus’ wat zon (helios) en bloem(anthos) betekent in het Grieks. Onvolwassen planten waarvan de bloemknop nog niet geopend is vertonen heliotropisme, overdag draait de bloemknop op zonnige dagen mee met de zon. ‘s Nachts keert de bloemknop terug naar de oostelijke stand. Vandaar ook de Franse naam ‘tournesol’.  Zonnebloemen komen oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika en zijn gedomesticeerd rond 1000 v. Chr. De Inca’s vereerden de zonnebloemen als beeld van hun zonnegod. In 1530 werd de zonnebloem door Spaanse zeelieden naar Europa gebracht. Gelukkig maar.

Zonnebloemen zijn niet alleen mooi en sterk, ze zijn ook nog eens multifunctioneel. Vooral in Frankrijk en Griekenland kom je zo velden vol tegen, met name voor de pitten en de zonnebloemolie die daarvan geperst wordt. Maar het is ook zeker waard om even te stoppen voor het prachtige plaatje. Eenmaal thuis hou je dat heerlijke vakantiegevoel vast met een fraai boeket op tafel.

Symboliek

Voor veel mensen staat de zonnebloem symbool voor de zomer. Dat is natuurlijk niet zo gek: niets is zo fijn als een grote vaas met lang stelige zonnebloemen op tafel; dan schijnt het zonnetje meteen in huis! Zonnebloemen lijken niet alleen op kleine zonnetjes, ze hebben nog meer met elkaar gemeen.

De officiële symboliek van de zonnebloem is zon en liefde. De betekenissen van de zonnebloem hebben dan ook allemaal een link met ‘warme gevoelens’, zoals: betrokkenheid, geluk, toewijding of adoreren, bewondering en een lang leven.

Tuin

De zonnebloem staat natuurlijk ook geweldig in je tuin. Je kan hem zelf zaaien of je koopt ze in plantvorm.
Als decoratie is de zonnebloem een fleurig accessoire.

Decoratie

In een hoge vaas zijn een aantal zonnebloemen blikvangers op zichzelf. Daar heb je eigenlijk niets meer bij nodig. Maar ze combineren ook prachtig in kortere boeketten met andere zomerbloemen als Kamille, Ridderspoor en siergrassen.Een mooi bloemencadeau dus, die zonnebloem!

Interieur

Gebruik je de kleur geel in je interieur dan wordt je vanzelf vrolijk. Het is de kleur die het meest verwant is met het licht. Geel heeft te maken met logica, intellect en creativiteit. Deze uitgesproken kleur maakt je optimistisch. Maar soms kan geel je een gevoel van onduidelijkheid of wanorde geven. Daarom is het belangrijk om geel niet als enige kleur te gebruiken. Gebruik deze kleur dan ook in combinatie met een rustige basiskleur zoals wit, grijs, taupe, bruin of zwart. Of wat ook leuk is, kleur of behang één muur in deze zonnige kleur.
credits behang  : Eijffinger.nl

Dat er ontzettend veel verschillende kleuren geel zijn die je kunt toepassen in het interieur, blijkt wel uit de volgende voorbeelden.

Wil je graag een eyecatcher in het  interieur in de kleur geel? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een grote vaas of bloempot in het geel of een eetkamerstoel zoals deze Eames stoel in het geel. Of wat dacht je van één geel accent in je keuken.

Nou dit zomermens geniet dus nog even heerlijk van de zomer en de bloemen en zon! Ik wens jullie veel inspiratie en een mooie zonnige zomer!


Credits: Roomed

 

Deel deze blog: